Sfaturi utile

1 Înainte de plecarea în excursie, informaţi-vă despre traseul pe care doriţi să îl parcurgeţi şi gradul de dificultate al acestuia, starea vremii şi programul de funcţionare al cabanelor etc.

2 Plecaţi pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales şi cu harta zonei. Nu uitaţi să puneţi în rucsac lanterna cu baterii de schimb, telefonul mobil, busolă şi trusă de prim-ajutor medical.

3 Evitaţi să plecaţi singuri la drum! Anunțați la plecare cabanierul sau Salvamontul asupra traseului pe care doriți să îl parcurgeți și înscrieți-vă în registrul de trafic al turiștilor.

4
Alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică și mentală a celui mai slab din grup.

5
Pargurgeți doar trasee marcate, urmărind marcajele și indicatoarele de traseu.

6
În cazul apariției dificultăților pe traseu sau al înrăutățirii vremii, retrageți-vă la cea mai apropiată cabană.

7
Nu consumați băuturi alcoolice înainte și în timpul drumețiilor.

8 Nu deteriorați amenajările turistice, marcajele și indicatoarele. Respectați monumentele naturii și ariile naturale protejate. Nu aruncati deșeuri în zona montană. Nu faceți focul în pădure și pe pășunile alpine.

9 În caz de accident, reacționați prompt și eficient pentru a proteja și asigura accidentatul. Sunați la Dispeceratul Național Salvamont, la numărul de telefon 0-Salvamont (0725 826 668).

10
În caz de rătăcire, păstraţi unitatea grupului și sunați la Dispeceratul Național Salvamont, la numărul de telefon 0-Salvamont (0725 826 668).